Karel Burssens

Jeroen Verrecht
Project collaboration

Over

°1984, België woont en werkt in Brussel.

Karel Burssens is een transdisciplinair kunstenaar die opgeleid is als architect en ingenieur. Aanvankelijk werkte hij samen met Bogdan & Van Broeck Architects en Bureau Bas Smets. Vervolgens werd hij hoofd architectuur bij villa eugénie, terwijl hij werkte voor een breed scala aan modeshows voor o.a. Dior, Lanvin en Kenzo. In 2010 begon hij samen te werken met Jeroen Verrecht onder de naam 88888 en ontwikkelde hij zowel in opdracht als in eigen beheer internationale projecten rond scenografie, installatiekunst en architectuur.

Karel Burssens’ eigen artistieke praktijk evolueert momenteel langs de zijlijn van verschillende werelden: sculptuur, installatie, performance en scenografie. Zijn werk, dat zich manifesteert in verschillende fysieke schalen, gaande van autonome objecten en sculpturen tot complexe performance-georiënteerde projecten, is gericht op het initiëren van reflecties op onderwerpen zoals de hedendaagse samenleving, systemen, technologie en de menselijke interacties daarmee.

In september 2019 ging zijn project Currents in premiere bij Vooruit, waarbij een sculpturale performance vorm geeft aan Burssens’ eerdere transdisciplinaire ervaringen en onderzoek.

Dig Deeper

REVIEW: