Works: Anna Rispoli

Anna Rispoli

Tempus Fugit (de tijd vervloeit)

Een artistieke stadsvoorstelling per boot.

Tempus Fugit, speciaal gemaakt voor De Grote Verleieding en de stad Kortrijk, vindt inspiratie in de grote Leiewerken en het daar aan gekoppelde stadsontwikkelingsproject. Hoe veranderde dit ambitieuze plan het beeld van de stad? Waar plaatsen de bewoners zich in dit nieuwe beeld? En hoe sterk beïnvloedt een nieuwe omgeving ook de collectieve identiteit?
Welke ervaringen werden tijdens de Leiewerken de bodem ingezogen en verschuilen zich nu onder de modder?

Tempus Fugit bundelt interviews van getuigen en bewoners en geeft die terug in een bijzonder soort van ‘docu-fictie’. Persoonlijke herinneringen, legendes, fait divers en technische gegevens vormen samen een originele ‘cantate’, een hommage aan de vloeibare rivier en een meditatie over de Westerse benadering van vooruitgang.
Tempus Fugit toont niet enkel het ideaalbeeld dat stadsmarketting nastreeft, maar heeft het ook over ambitie, tijd en hoe design ons leven moet vormgeven.
Trek stevige stapschoenen aan, zorg voor eventuele regenkledij en neem de boot voor een artistieke stadsvoorstelling vol muziek, sprekende oevers, ingrepen in het landschap en een resem aan fietsers, joggers, zangers, vogelaars, boogschutters en hondenliefhebbers langs de Leie…

Crédits

regie: Anna Rispoli dramaturgie: Bart Capelle compositie en dirigent: Diederik Glorieux koor: Ars Vocalis
met: Petra Van Dijk, Frans Van Den Bossche, en 20 Kortrijkzanen productie en creatie: kunstencentrum BUDA
uitvoerend producent: Hiros met steun van: Stad Kortrijk / De Grote Verleieding