Paula Almiron & Wouter De Raeve

Project collaboration

Over

Paula Almiron (°1986, Argentinië), woont en werkt in Brussel.

Paula Almiron is een Argentijnse choreografe en danseres. Ze behaalde een master in de choreografie en de kunsten aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten van Brussel (ISAC, 2019). Ervoor studeerde ze theater aan de Nationale Universiteit voor Kunsten van Buenos Aires (2007), waar ze woonde tot in 2016.

Sinds Earlieron (2019) bestudeert zij het literaire genre van de eco-fictie waarbij ze de focus legt op het performatieve van de ruimte. In deze context onderzoekt ze hoe zich te verhouden tot fictie als beweging en tot choreografie als ruimer begrip.

Sinds 2019 werkt ze aan een langdurig onderzoeksproject op het snijpunt van choreografie, fictief schrijven en geologie. Met aandacht voor de frictie tussen het lokale en het globale, onderzoekt ze Zuid-Amerikaanse waterlandschappen, met name een groep waterlichamen in Bolivia waarvan de materialiteit momenteel transformeert van water naar zout. Binnen deze context creëerde ze reeds Always Coming Hole (2021) en is ze nu in het creatieproces van The River and The Devil (première in 2023).

Paula’s werk werd reeds vertoond in verscheidene presentatieplekken zoals onder meer Bâtard Festival (Brussel), Veem House for Performance (Amsterdam), Kunsthalle Zürich, Munar Arte (Buenos Aires), VOLUMES Art Publishing Days (Zürich), Teatro 25 de Mayo (Buenos Aires), Hamlet Gallery (Zürich) en Sala de Belleza (Bogota).

www.paula-almiron.com

Wouter De Raeve (°1982, België), woont en werkt in Brussel.

Wouter De Raeve behaalde een bachelor in landschapsarchitectuur en een master in beeldende kunst (KASK). Binnen zijn praktijk ontwikkelde hij een zowel kritische als speculatieve reflectie omtrent de rol van de creatieve actor (de architect, de kunstenaar, enz.) binnen het krachtenveld van de betrokken partijen in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Voor elk project wordt een specifieke methodologie geïnitieerd. Recent ontwikkelde hij zo het filmproject WTC A Love Story in samenwerking met Lietje Bauwens waarin de relatie tussen de actoren betrokken bij de reconversie van de WTC-torens en de Noordwijk in Brussel wordt geanalyseerd. Momenteel werken ze aan de vervolgserie WTC A Never-Ending Love Story. Hun samenwerking krijgt vorm vanuit de vzw Fourthirty-One.

www.fourthirty-one.org