Paula Almiron & Wouter De Raeve

Project collaboration

Over

Paula Almiron (°1986, Argentinië), woont en werkt in Brussel.

Paula Almiron is een Argentijnse choreografe en danseres. Ze behaalde een master in de choreografie en de kunsten aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten van Brussel (ISAC, 2019). Ervoor studeerde ze theater aan de Nationale Universiteit voor Kunsten van Buenos Aires (2007), waar ze woonde tot in 2016.

Sinds Earlieron (2019) bestudeert zij het literaire genre van de eco-fictie waarbij ze de focus legt op het performatieve van de ruimte. In deze context onderzoekt ze hoe zich te verhouden tot fictie als beweging en tot choreografie als ruimer begrip.

Sinds 2019, werkt ze aan Always Coming Hole, een langdurig onderzoeksproject op het snijpunt van choreografie, fictief schrijven en geologie. Door choreografie en fictie te gebruiken als een manier om zich te verhouden tot een groep waterlichamen in Zuid-Amerika, gaat het onderzoek de dialoog aan met de notie van hydrofeminisme, waarbij water niet alleen wordt gezien als een verbinder, maar ook als een grens; water als een verzamelbekken van belichaamde geschiedenis. Het project was/is in residentie bij Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Villa Empain – Fondation Boghossian, La Bellone Maison du Spectacle, Kunstenwerkplaats, workspacebrussels, Beursschouwburg en wpZimmer. Een eerste versie van het werk werd online voorgesteld tijdens Bâtard Festival 2021, en zal in premiere gaan in oktober 2021 bij Veem, House for Performance.

www.paula-almiron.com

Wouter De Raeve (°1982, België), woont en werkt in Brussel.

Wouter De Raeve behaalde een bachelor in landschapsarchitectuur en een master in beeldende kunst (KASK). Binnen zijn praktijk ontwikkelde hij een zowel kritische als speculatieve reflectie omtrent de rol van de creatieve actor (de architect, de kunstenaar, enz.) binnen het krachtenveld van de betrokken partijen in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. Voor elk project wordt een specifieke methodologie geïnitieerd. Recent ontwikkelde hij zo het filmproject WTC A Love Story in samenwerking met Lietje Bauwens waarin de relatie tussen de actoren betrokken bij de reconversie van de WTC-torens en de Noordwijk in Brussel wordt geanalyseerd. Momenteel werken ze aan de vervolgserie WTC A Never-Ending Love Story. Hun samenwerking krijgt vorm vanuit de vzw Fourthirty-One.

Wouter maakt daarnaast ook deel uit van ARCH, een collectief van sociologen, architecten, kunstenaars en activisten die zich op vrijwillige basis inzet, via action-research ter bevordering van de stedelijke gastvrijheid in de Brusselse Noordwijk. De focus ligt op het erkennen van de sociale realiteit van de Noordwijk.

www.wouterderaeve.org