Works: Helena Dietrich

Merel Claes

Dreamline Mothership INC

In Dreamline Mothership INC  neemt een betoverde stewardess het publiek mee aan boord van het moederschip voor een geleide meditatie, een denkbeeldige sciencefiction reis in de kosmische baarmoeder, het mythologische ontstaan van het universum.

Aan boord van het moederschip worden de toeschouwers langs het vaginale pad geleid, en passeren hierbij verschillende poorten die opengaan en de reis naar de eigen intimiteit en verlangen uitdiepen, om aldus een droomachtig voorstelling te creëren. De kosmische baarmoeder wordt opgevat als een zwart gat in het universum van waaruit alle dromen kunnen ontstaan. Het verhaal ontvouwt zich in een gesproken tekst, die nu eens wordt gezongen en waarop dan weer wordt gedanst, met op de achtergrond een hemelse soundtrack van Laryssa Kim. Geïnspireerd op somatische praktijken, waarin men vaak via woorden naar een bepaalde lichaamstoestand wordt gebracht, is deze begeleide SF-reis een vermenging van verschillende genres, gaande van begeleide meditatie, somatische partituren tot workshops, rituelen en lecture-performance.

Credits

Concept & performance: Helena Dietrich Music: Laryssa Kim Coaching: Sophia Rodriguez, Florence Augendre Dramaturgy: Carolina Mendonça Voice Mothership: Castelie Yalombo Scenography: Felix Fasolt, Azura Janssens Costume design: Stefan Kartchev Light: Caroline Mathieu Production: Hiros Co-production: C-TAKT, wpZimmer, nadine vzw Residencies: Kunstencentrum BUDA, Cas-co, Les Brigittines, workspacebrussels, La Balsamine, Garage 29, Bâtard Supported by: Vlaamse Gemeenschapscommissie