Works: Thomas Ryckewaert

Homo Sapiens

Homo sapiens is een intrigerende podiumervaring gecreëerd door Wolff. Deze voorstelling balanceert op de grens tussen dans, theater en installatie.

De menselijke soort wordt in een omgeving geplaatst die ontdaan is van haar alledaagse context. Zo bevindt ze zich in een wit, klinisch en steeds transformerend universum dat gemanipuleerd wordt door moeilijk te doorgronden krachten en creaturen.
Homo sapiens. Wat zoekt hij? Wat zijn zijn angsten? Wat zijn dromen? Hoe vult hij de tijd tussen wieg en graf? Hoe gaat hij om met de blinde en gevoelloze omgeving die hem omringt?
Homo sapiens van Wolff is een poging vorm te geven aan het mysterie van onze soort. Geluid, scenografie en licht vormen samen een woordenloze podiumtrip die de toeschouwer moeilijk zal vergeten.
Homo sapiens is het derde luik van Darwintrilogie, een triptiek van wetenschap, expo en podium naar aanleiding van het Darwinjaar 2009.
Meer over de Darwintrilogie: In het Luik I (wetenschap) werden zes topwetenschappers van verschillende disciplines (kosmologie, evolutionaire biologie, neurochirurgie, geologie, moraalfilosofie en artificiële intelligentie) uitgenodigd om een lezing te geven over de invloed van Darwin op hun vakgebied. Een debat tussen de verschillende wetenschappers met als thema ‘Hoe ver reikt de arm van Darwin?’ sloot dit luik af. In Luik II (installatie) diende de inhoud van deze lezingen als voedingsbron voor een installatie die tevens een scenografisch onderzoek in gang zette voor de voorstelling (Luik III).

Credits

Directed by Thomas Ryckewaert, Daphné Verhelst
With Anton Boon, Lieven Demecheleer, Werner Nigg, Pascal Maetens, Joke Raes, Diane Reiners, Flo Steeno, Thomas Verstraeten
Scenography Erki De Vries
Sound design Tim Vets
Light design Brian Broeders, Erki De Vries
Costumes Joke Raes
Masks Freija Van Esbroeck
Technical assistance Anton Boon, Katrien Pauwels
Production manager & dramaturg Marlies Vanhoucke
Production Wolff
Executive producer Monty
Diffusion Margarita Production
meer info
www.wolffvzw.be