Works: Alix Eynaudi + Agata Maszkiewicz

The visitants

A sensual discovery of the world by two alien girls and some strange encounters…
“Het lichaam is het fysieke luik van de persoonlijkheid en beweging is de zichtbaar gemaakte persoonlijkheid”, aldus Starks Whitehouse die in de jaren 50 de ‘Authentic Movement’ praktijk ontwikkelde.

The Visitants laat u op een ludieke manier getuige zijn van de ‘inner journey’ van de performers, terwijl ze hun diepste zieleroerselen te grabbel gooien.

Kijken door de lens van ‘zelf-ontwikkeling’ theorieën en praktijken, waarbij je als toeschouwer in de film The Visitants getuige bent van de innerlijke reis van twee performers, die een intieme ervaring blootstellen (authentieke beweging) aan het publiek en het primaire doel van de de techniek verdraaien tot een performance techniek.
In deze film werd een therapeutische praktijk omgetoverd tot een dans-praktijk om deze uiteindelijk in relatie te brengen met een ander lichaams-praktijk: Body Building. Het publiek wordt – na het zien van de film- geconfronteerd met een groep van bodybuilders die het Authentic Movement bedoefenen.

Credits

Een film door: Alix Eynaudi et Agata Maszkiewicz
Realisatie: Alix Eynaudi, Agata Maszkiewicz et Vincent Tirmarche
Performers: Mohhamad Alimohammadi, KenechuKwu Anasiudu aka Lion, Alix Eynaudi, Thomas Gandon, Christian Klee, Roman Kronberger, Agata Maszkiewicz
Productie: Margarita Production for The Other vzw & Lisa Schmidt / VierHochDrei (A)
In samenwerking met: Buda Kunstencentrum (B), Tanzquartier Wien (A), Workspace Brussels (B)
Speciale dank aan: Faris Endris Rahoma, Marcus Hinterthuer
Dank aan: Andrea Krahofer, Barbara Feldmann from Tiergarten Schönbrunn (A), Gym Citythong, Vienna (A)