Works: Begüm Erciyas

Begüm Erciyas

Voicing Pieces

In Voicing Pieces speelt onze eigen stem de hoofdrol. In de intimiteit van een geluidscabine en aan de hand van een eenvoudige partituur, wordt het publiek toeschouwer van zijn eigen stem.

Het gelijktijdig spreken en horen van je eigen stem wordt een theatrale en choreografische beleving die een andere invulling krijgt in functie van de individuele interpretatie van de partituur. De stem wordt een plaats waar de actie, de voorstelling, de verrassing zich afspeelt. Vinden we onze eigen stem niet altijd onecht en vreemd klinken? Wie spreekt er eigenlijk echt wanneer een stem weerklinkt? Voicing Pieces is, veeleer dan het zichzelf herkennen in de vreemdeling, een uitnodiging tot het herkennen van de vreemdeling in zichzelf.

Credits

Concept: Begüm Erciyas Realization: Matthias Meppelink, Begüm Erciyas Dramaturgy: Marnix Rummens Text: Matthias Meppelink, Begüm Erciyas, Jacob Wren Set Realization: Tim Vanhentenryk Artistic collaboration: Jean-Baptiste Veyret-Logerias Production Management & PR: Barbara Greiner Production: Begüm Erciyas, Platform 0090 Tour Management: Hiros Coproduction: wpZimmer, STUK Leuven, Tanzfabrik Berlin/ Tanznacht Research Support/Residency: Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Q-O2, FrankfurtLAB, Tanzrecherche NRW, Goethe Institut – Villa Kamogawa Supported by: Hauptstadkulturfonds Berlin