Works: Andros Zins-Browne / The Great Indoors

Welcome To The Jungle

Welcome To the Jungle is een installatievoorstelling geïnspireerd door het fenomeen van global weirding, een term waarmee klimaatsdeskundigen de steeds onvoorspelbaarder wordende weersveranderingen benoemen.

Op tocht doorheen een wijds labyrint van spiegelfolie ontdek je een fragiel en sensueel ecosysteem waarin subtiele verschuivingen in licht, geluid en geur oncontroleerbare veranderingen teweeg brengen. Mistwolken, temperatuurschommelingen, wind en trillingen dompelen de bezoeker onder in een haast immateriële maar zintuigelijke jungle. In een choreografie van onverwachte invalshoeken doorkruis je een ruimte die vol is van zijn eigen leegte, een plek waar veel zichtbaar is, maar weinig betrouwbaar.

een zintuiglijke omgeving

De jungle van spiegelfolie, een installatie ontworpen i.s.m. beeldend kunstenaar Erki De Vries, wisselt voortdurend van gedaante. Ze balanceert op een wankele grens tussen wat een weerspiegelende oppervlakte lijkt te zijn, een open ruimte of een transparante barrière. Deze poëtische omgeving roept een ontregelde ruimte op, een atmosfeer die zich niet langer schikt naar de gekende natuurwetten en ons dagelijks oriëntatievermogen. Geuren ontworpen door Laurent-David Garnier, soundscapes samengesteld door Peter Lenaerts, waternevels, temperatuurschommelingen, wind en trillingen worden ingezet om de toeschouwer onder te dompelen in deze toestand van voortdurende verandering. De gelijkaardige aankleding van performers en publiek draagt nog verder bij tot de verwarring in dit doolhof, tussen passanten en bewoners, tussen lichamen en hun reflecties, tussen een ecosysteem in ontbinding en het verrijzen van een nieuwe habitat.

(www.wpzimmer.be)

Credits

Concept & choreografie: Andros Zins-Browne
Scenografie: Erki De Vries, Andros Zins-Browne
Geluidsontwerp: Peter Lenaerts
Geurontwerp: Laurent-David Garnier
Lichtontwerp: Hans Meijer
Dramaturgisch advies: Sidney Leoni, Femke Gyselinck, Marialena Marouda
Productieleiding: Tiziana Penna
Assistentie: Danae Bosman
Technische leiding: Vincent Malstaf
Technische assistentie: Kristof Vande Walle
Spelers: Isah De Zutter, Vik Van den Broeck, Camille Vermeire, Rene Wynants, Lynn Smeuninx, Mona Staut, Hendrik De Boeck, Rein Lootvoet, Gijs van Ammers, Freek Hannes, Misha Demoustier, Marie Van Kuyck
Foto auteursrecht: Philip Van Loocke, Pieter Huybrecht
Productie: wp Zimmer (Antwerpen)
Co-Productie: Jan Van Eyck Academy (Maastricht), Pact-Zollverein (Essen), Kaaitheater (Brussel), Kunstencentrum Vooruit (Gent) met de steun van Départs/European Commission (Culture program), Kc Buda (Kortrijk), deSingel (Antwerpen)
Met de steun van: de Vlaamse Overheid
Met dank aan Het Stedelijk Museum (Amsterdam), Netwerk (Aalst) en DEPARTS & the Culture Program of the European Commission