Simon Mayer / Kopf hoch

Anna Hein
Trajectory collaboration

Over

°1984, Oostenrijk

Simon Mayer is een choreograaf, muzikant en performer, docent en curator. Hij studeerde aan de Balletschule der Wiener Staatsoper en bij P.A.R.T.S. in Brussel, en was deel van het Wiener Staatsballett. Als muzikant en zanger, speelde hij in verschillende bands (Rising Halfmoon, C.O.P.), bracht audio opnames van zijn voorstellingen uit en creëert hij zijn eigen muziek.

Als danser, choreograaf en muzikant was hij betrokken bij producties van Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas (The Song), Wim Vandekeybus en Zita Swoon. Zijn choreografisch repertoire bestaat zowel uit solo’s, duetten en groepvoorstellingen als sociaal geëngageerde en immersieve events: Dancing with the Sound Hobbyist/Zita Swoon; SunBengSitting; Oh Magic; Sons of Sissy, Volxfest, Being Moved. Zijn werk werd internationaal opgevoerd: Festival Actoral (FR), Kunstenfestivaldesarts (BE), ImPulsTanz (AT), steirischer herbst (AT), Belluard Bollwerk (CH), BIT Teatergarasjen (NO), Tweetakt Festival (NL), Homo Novus Festival (LV), The Place (UK), The Dance Center (CA), Power Station of ART (CN) e.a..

Samen met zijn broer, cureert Simon het festival Spiel in Opper Oostenrijk en hij (co-)cureerde festivals zoals Tanzplan Ost en Ecstatic Body Festival (Tanzquartier Vienna). Simon faciliteert workshops in de kunsten (Hedendaagse, Traditionele en Volksdans) en praktijken in Tantra, Mindfulness, Trance & Creation (samen met Corine Sombrun). Hij is gastdocent aan internationale festivals and universiteiten en organiseert seminaries (HfMDK Frankfurt, ImPulsTanz Festival, MUK Vienna, RITCS Brussels).

In 2017 ontving hij de Outstanding Artist Award van de Oostenrijkse kanselarij en de Erkenningsprijs van de Opper Oostenrijkse overheid in 2018.

www.simonmayer.at

Dig Deeper

Interview:

Reviews: