Works: Simon Mayer / Kopf hoch

SunBengSitting

SunBengSitting is een voorstelling die jodelen, volksdans en hedendaagse dans combineert; een trip naar het verleden en een speelse, grappige zoektocht naar identiteit.

De Oostenrijkse boerenzoon en performance kunstenaar Simon Mayer nodigt het publiek uit om zijn leven te leren kennen, haar tegenstellingen en de verontwaardiging dat alles in categorieën en overeenkomsten moet ondergebracht worden. Hij is zelf opgegroeid op een boerderij waar hij geconfronteerd werd met tradities, natuur, jonge rebelsheid en een idyllische heavy metal band. In 1997 verhuisde Simon Mayer naar Wenen, waar hij studeerde aan de Balletschule der Wiener Staatsoper, was gedurende een seizoen aspirant-danser in het corps de ballet en tegen al zijn verwachtingen in kwam hij er terecht in een omgeving waar het woord boer als belediging werd gebruikt. Zijn verhuis was tegelijk een verlossing als een beperking. SunBengSittingSunbeng is een woord uit het Opper-Oostenrijkse dialect dat verwijst naar de bank in de zon aan de voorkant van een boerderij – behandelt thema’s die ontstaan uit het contrast van stad en platteland, thuisland en buitenland, hokjesdenken en artistieke vrijheid.

Credits

Performance, Artistieke leiding, Muziek: Simon Mayer
Geluid & Live-Loop: Pascal Holper
Lichtontwerp: Lucas Gruber, Hannes Ruschbaschan
Artistieke begeleiding:
Frans Poelstra
Technische coördinator en lichtontwerpen op tournee: Jeroen Smith
Productie creatie: Sophie Schmeiser
Productie tour: Hiros en Kopf hoch
Coproductie: Kopf hoch/Simon Mayer, brut Wien, FREISCHWIMMER 2014/15 en Im_flieger.
Met de steun van:
Elio Gervasi/raum 33, ROSAS, Kunstencentrum BUDA, shareyourdarlings Plattform, the Austrian Province of Upper Austria, the Office of the Federal Chancellor, the Austrian Cultural Forum in Brussels, the Capital Cultural en the Governing Mayor of Berlin – Senate Chancellery – Cultural Affairs.
Met dank aan: Kulturverein SPIEL, Trachtenverein Altstädter Bauerngmoa, die Goaßschnalzer Munderfing, Pramtaler Volkstanzgruppe, Fam. Mayer, Christian Schmeiser, Josef Schild, Jan Maria Lukas