Stanley Ollivier

Miguel Soll
Project collaboration

Over

Stanley Ollivier is een danser, performer, maker, fysiek acteur & DJ uit Parijs, Frankrijk. Afkomstig uit een gymnastiekachtergrond, besloot hij zijn pad te wijzigen vanuit een behoefte aan creativiteit, en ging dans en musical studeren aan de Internationale Dansacademie van Parijs (AID). Hij ging verderstuderen in Hedendaagse Dans aan het CNSMDP in Parijs, en in P.A.R.T.S. waar hij zijn Master of Arts in Dans behaalde. Zijn artistieke praktijk komt voort uit de overtuiging dat een lichaam oneindige mogelijkheden heeft om het onverwachte te genereren en de abstracte, fantasierijke en perceptieve kracht van het menselijk lichaam uit te dagen. Hij is geïnteresseerd in fysiek onderzoek, inclusief maar niet beperkt tot beweging. Hij werkt rond vragen over de rol van amusement in hedendaagse dans, contextverschuiving, identiteit, humor, zorg en veelzijdigheid. 

Hij heeft samengewerkt met verschillende residentieplekken, producties en internationale artiesten zoals: Kamel Ouali, Tatiana Seguin, François Rousseau, Lasseindra Ninja, Iván Pérez & The Heidelberg Dance Theater, Pippin, Morgan Productions, Disney Channel, Lila&John, Agnes Kena, Nina Muñoz, Collective LA 360/Sarah Deppe, Cie Tabea Martin, beeldend kunstenaar & regisseur Brahim Tall, Geert Belpaeme, Soa Ratsifandrihana, Léa Vinette, workspacebrussels, Lafayette Anticipation Paris, CCN Orléans, Tanzhaus Zürich, enz.

Hij presenteerde zijn werk reeds op/in: To Be Antwerp Festival 2020, Cocq’arts Festival 2021, Tic Tac Art Center, Beursschouwbourg, BAMP, S.M.A.K. Gent, Design Museum Brussel, Queer Festival Heidelberg, Les Brigittines enz. Hij is deel van de Ballroom Scene en Iconic House Of Ninja. Hij is ook dj onder de naam STANLEY, een nieuwe praktijk die hem helpt zijn crossbreeding erfgoed te verspreiden en opnieuw na te denken over mogelijke manieren van samenzijn door middel van muziek. Hij draaide bij verschillende radio’s zoals Rinse (FR), Kiosk Radio (BE), The Lot Radio (NYC). Samen met zijn medewerker MalMeQuer presenteert hij het programma ‘Entwined’, dat jonge artiesten wil stimuleren om hun werk of onderzoek in relatie tot sonische ervaringen en/of muziek te delen.

https://stanleyollivier.cargo.site/