Mario Barrantes Espinoza

Max Colombie
Project collaboration

Over

°1991, leeft en werkt in Brussel.

Mario José Barrantes Espinoza is een Costaricaans-Nicaraguaans kunstenaar gevestigd in Brussel. Hij volgde een opleiding theater en dans aan de Nationale Universiteit van Costa Rica, voor hij naar België verhuisde, waar hij afstudeerde aan de Training Cycle en Research Studios van P.A.R.T.S, onder de leiding van Bojana Cvejić en Alain Franco.

Zijn interesse voor stempraktijken, tekst en audiovisueel materiaal resulteerde in een samenwerking met kunstenaars als François Chaignaud, Theo Mercier, Michiel Vandevelde en Eszter Salamon, en met bands als Peaches en The Subs.

Momenteel ontwikkelt hij projecten als onafhankelijk kunstenaar. Zijn werk bestaat vooral uit het verbinden van dans, tekst en stem, waarbij hij audiovisuele content uit de popcultuur en mainstream media zich opnieuw toe-eigent.

Enkele van zijn werken zijn [A SEQUENCE III], gecreëerd in het kader van Bâtard Festival (BE, 2018), Drift (I) – in samenwerking met Thomas Bîrzan – geselecteerd door Aerowaves Dance Across Europe (2019), en El cantar del playo of… a song is a rose is a thorn, bekroond met de Roel Verniers-prijs door Het Theaterfestival (2020) voor “creatieve ideeën en nieuw podiumtalent”.