Vera Tussing

Benjamin Sommabere
Trajectory collaboration

Over

°1982, Duitsland, woont en werkt in Brussel en Londen.

Vera Tussing studeerde af aan de London Contemporary Dance School en werkte de afgelopen 10 jaar als danser, maker en regisseur in België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en doorheen Europa. In 2011 ging Trilogy in premiere, een samenwerking met Albert Quesada, waarna ze zich zette aan haar eigen producties You Ain’t Heard Nothing Yet (2012), T-Dance (2014) en de beweging-geluidsintstallatie Sound Bed. De voorstelling The Palm of Your Hand creëerde Tussing in 2015 en Mazing zag het licht in 2016. In 2017 presenteerde ze een herwerking voor blinden of slechtzienden van The Palm of Your Hand in CND Paris. Deze voorstelling is deel van The Humane Body Project met ImPulsTanz (Wenen), Kaaitheater (Brussel) en The Place (London) als partners.

Both, Two een duet met Esse Vanderbruggen ging in première in Kaaistudio’s in 2018. In 2019 zetten ze de studie naar verschillende vormen van het duet verder in het online project @duetthecity, in samenwerking met fotograaf Stine Sampers en in een sculpturale installatie tijdens Performatik 19 (Brussel). Tactile Quartet(s), een performance waarin ze haar onderzoek in tactiliteit uitbreidt naar muziek, ging in Oktober 2019 in premiere bij Kaaitheater.

De centrale thema’s in het werk van Vera is het onderzoeken van de manier waarop de verschillende zintuigen onze perceptie structureren en het creëeren van een unieke en persoonlijke ontmoeting tussen publiek en performer. Vera is voormalig Research Associate bij South East Dance (Brighton), Workplace artist bij The Place, KAAP-maker (Oostende/Brugge), IN-FINITY kunstenaar (Brussel), artist-in-residence bij Kaaitheater.

www.veratussing.com

Dig Deeper

Press article:

Reviews: