Works: Andros Zins-Browne / The Great Indoors

Tine Claerhout

Already Unmade

In het kader van de tentoonstelling Répétition (gecureerd door Nicola Lees en Asad Raza) en speciaal voor Villa Empain en op vraag van Asad Raza, maakt Andros Zins-Browne Already Unmade, waarin hij in zijn persoonlijke choreografiegeschiedenis graaft en die op een nieuwe manier op scène brengt; eerder door ze te ongedaan te maken dan door ze letterlijk opnieuw te maken.

Door de manier waarop een choreografie normaal gezien gecreëerd wordt om te keren, begint Already Unmade met afgewerkte choreografische structuren die via een omgekeerd creatieproces worden ontrafeld.

Already Unmade loopt tijdelijk en onaangekondigd in Villa Empain, of op afspraak.

Répétition is een tentoonstelling die de wereldwijde verspreiding van grafische kunst probeert na te gaan, over alle culturele grenzen heen, door de nadruk te leggen op de productieve kracht van toeval. Volgende kunstenaars tonen er hun werk: Abbas Akhavan, Nairy Baghramian, Dexter/Sinister, Shannon Ebner, Joana Hadjithomas en Khalil Joreige, Istvan Ist Huzjan, Jumana Manna, Otobong Nkanga, Lydia Ourahmane, Robert Rauschenberg, Giles Round, Mariana Telleria, Rirkrit Tiravanija, en de historische printcollectie van de Ljubljana Graphic Art Biennial.

Credits

Performers: Kennis Hawkins, Jaime Llopis, Sandy Williams en Andros Zins-Browne
Curator: Nicola Lees en Asad Raza
Coproductie: Yvonne Lambert (DE), Hiros (BE) en The Great Indoors (BE)
Productie: Asad Raza voorVilla Empain