Works: Sarah Vanhee

Miriam Hempel

dienst woorden

Is er iets dat je wil zeggen of schrijven 

maar vind je de woorden niet?

Ga dan langs bij dienst woorden.

Daar verleent de woordverleenster je een luisterend oor. dienst woorden helpt je graag met zaken van hoofd, hart en ziel waarvoor je woorden nodig hebt. Communicatie is er kostbaar. Diverse schrijfsels worden met zorg en precisie, in samenspraak, gecreëerd, binnen een discrete, poëtische setting. dienst woorden is wekelijks te bezoeken op een vaste plek in de stad, gedurende meerdere maanden. De dienst is gratis en publiek toegankelijk, met of zonder afspraak. Meerdere talen zijn beschikbaar. 

Op het einde van elk schrijfverblijf, is er een publieke presentatie in de vorm van een lecture-performance.

dienst woorden wordt bemenst door kunstenares Sarah Vanhee, samen met andere woordverleensters. Met dit werk borduurt Vanhee verder op haar praktijk van actief en diep luisteren, centraal in haar oeuvre. dienst woorden biedt aandacht en menselijkheid in een overhaaste maatschappij, en is een ethisch, esthetisch en symbolisch alternatief voor de verregaande digitalisering en robotisering van onze taal, communicatie en dienstverlening.

Credits

Concept, performance, writing: Sarah Vanhee Outside ear: Flore Herman Graphic design, visual identity: Miriam Hempel Production: Hiros Co-production: Kunstencentrum BUDA, De Grote Post, La Bellone, De Markten, Monty, C-Mine, VIERNULVIER, CAMPO In partnership with: Memento Woordfestival