Works: Sara Manente

Deborah Robbiano

MOLD SPILLOVERS

MOLD SPILLOVERS zijn een reeks gebaren die vormgeven aan verschillende situaties: een spontane picknick, een onverwachte catwalk, een handtassencollectie, een composterende expo, blauwe wafels of enkele myceliumsculpturen.

Deze ‘spillovers’ gaan vooraf aan en volgen op de creatie van Sara Manente’s dansvoorstelling MOLD. Voortkomend uit het proces van die voorstelling, die in de black box wordt opgevoerd, reflecteren deze gebaren op de mogelijkheid van ‘besmetting’ en kruisbestuiving in andere contexten: de ‘spillovers’ lopen uit en over de randen van het palimpsest en de architectuur van een festival, [….insert other examples here]. Een expo van ruïnes die composteren tot vruchtbare materialen, gisteren die verteren, mycelium dat zich verbindt, en choreografieën die overstromen.

Je kan hier meer lezen over Sara Manente’s dansvoorstelling MOLD.

Credits

Alle MOLD SPILLOVERS komen voort uit Sara Manente’s performance MOLD.

Volledige credits voor MOLD:

Concept and direction: Sara Manente Performance: Marcos Simoes, Gitte Hendrikx, Sara Manente Music: Christophe Albertijn Light: Estelle Gautier Scent and costumes: Sofie Durnez Mycelium: Deborah Robbiano Dramaturgical advice: Jaime Llopis Artistic advice: Edurne Rubio Production: Hiros Co-production: C-TAKT, wpZimmer, Kaaitheater, Kunstencentrum BUDA, WIELS, Far° Festival With the support of: de Vlaamse Overheid Thanks to: XING, Kunst/Werk, Serralves, Günbike Erdemir