Works: Myriam Van Imschoot + HYOID

Beata Szparagowska

newpolyphonies

In newpolyphonies staan de 4 zangers van HYOID op het podium met 15 lokale participanten in een vreemde hoogmis over het kleine verschil met grote impact.

Manyfold, meditative, monstrous, machinic, Messianic, muted, mimetic, minuscule, methodical, mighty, momentary, mystical.

Geïnspireerd door insecten, klimaatmarsen en vliegverkeer dat tot stilstand komt, is het leidmotief in dit concert/performance niet het luide scanderen van de menigte, maar de ervaring dat ieder individu – als een schakel in een keten – een vortex van klanken in beweging kan zetten.

Het proces voor newpolyphonies heeft ook geleid tot de installatie newpolyphonies rewired, een immersieve ervaring waarbij 20 luidsprekers een bewegend landschap creëren voor een zoete sonische vertigo. Een andere manifestatie is newpolyphonies, the film, een concertfilm gebaseerd op het eerste deel van de performance, gerealiseerd met Kobe Wens.

Meer info over de installatie newpolyphonies rewired vind je hier en meer info over newpolyphonies, the film hier.

De film is consulteerbaar op aanvraag.

Credits

Concept, compositie en regie: Myriam Van Imschoot Co-creatie en performance: HYOID voices: Fabienne Seveillac, Andreas Halling, Els Mondelaers, Gunther Vandeven Performance: 15 lokale performers Geluidsontwerp en concept elektronica van speakers installatie: Fabrice Moinet Geluidsingenieur: Wannes Gonnissen Assistant elektronica: Matthieu Virot Lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck Advies lay-out en kostuumontwerp: Nadine Van Imschoot, Filip Eyckmans Producent: Hiros Gedelegeerd producent: La Muse en Circuit Coproductie: de Bijloke, Kunstenwerkplaats, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) In samenwerking met: Walpurgis Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie Stage: Sophia Bauer Met dank aan: Emmanuel Desmyter, Jean-Manuel Candenot, alle participanten die langskwamen tijdens de repetities, Marcus Bergner, Björn Schmelzer’s seminars, Ismail Fayed en het lab van radicale polyfonie met de steun van Sarma, Myriam Pruvot, de performers van What Nature Says, Bahae Eddin Rouas