Nieuws

Image of En reconnaissance by Stanislav Dobák - Image Basically on the Beach by Zoë Field

Hiros at Dansand! 2023

Sommige festivals kun je gewoon niet missen. KAAP’s Dansand! in Oostende eind deze maand is er zo eentje. En twee van de kunstenaars die met Hiros werken zullen er deze editie werk presenteren!

Gaëtan Rusquet toont een openluchtversie van zijn recent in première gebrachte En reconnaissance op vrijdag 30.06, 20u30. En reconnaissance voegt choreografie en geluid samen in een voorstelling die een ruimte creëert om te experimenteren met wat ons scheidt, verbindt en beweegt als individu en als groep. Ruimte geven aan wat aanwezig is, zonder een hiërarchie aan te brengen tussen wat als menselijk en niet-menselijk wordt beschouwd.

In de daarop volgende twee dagen zal Nikima Jagudajevs durationele live project Basically zich manifesteren als Basically on the Beach, een choreografisch spel met interactieve en speelse regels. Performers (Conduit) en bezoekers (Arrivor) helpen bij het opbouwen van de wereld en geven de speeltuin vorm met elementen als live muziek, een picknick, een spel verzamelkaarten, geheimen, zonnebaden en niet-lineaire danschoreografieën die in zichzelf vouwen als portalen door de tijd. Deze elementen werken als informele uitnodigingen om op verschillende manieren aan de slag te gaan, waardoor de aandacht verschuift en er agency en ontologische transformatie ontstaat. Je kunt je zaterdag en zondag (01-02.07) bij de artiesten op het strand voegen, altijd tussen 14.30 en 20.30 uur. Je kunt komen en gaan wanneer het jou uitkomt.