Nieuws

Seizoensveranderingen bij Hiros

23.12.2022 – Voordat we een weekje in winterslaap gaan, heeft het Hiros-team nog wat spannende seizoensveranderingen te melden.

In januari verwelkomt Hiros met veel enthousiasme haar nieuwe artistiek coördinator Sabine Cmelniski! Zij zal ons de komende maanden geleidelijk vervoegen.

Sabine is al sinds haar jeugd bezig met allerlei lichaamspraktijken, van tapdansen tot ballet en shiatsu. Tijdens haar studie Cheoreografie aan de SNDO (Amsterdam) creëerde ze Friends with Benefits, een platform dat noties van affectieve arbeid en vriendschap in de artistieke sectoren onderzoekt. Naast het co-cureren van Bâtard Festival met Bouchra Lamsyeh en het werken als professor-assistent aan de afdeling Kunst en Choreografie van ISAC, heeft Sabine ook als dramaturg en performer met vele artiesten samengewerkt. Al deze bijzondere ervaringen samen maken haar tot een uitstekende sparringpartner voor de artiesten en het team van Hiros.

Naast dit nieuwe gezicht op kantoor komen er ook twee bekende gezichten (terug) aanwaaien. Niet alleen komt onze dierbare productieleider Nina Wabbes terug van moederschapsverlof, we konden simpelweg geen afscheid nemen van haar wonderbaarlijke vervanger Martín Zícari. Dus hij blijft!

Met andere woorden: er komt een veelbelovende wissel (en voortzetting) van de wacht aan voor het kleine gekoesterde kasteeltje genaamd Hiros.

Hiros is nu…
Sabine Cmelniski – Artistieke coördinatie
Yasmina Boudia – Financiën & administratie
Martín Zícari – Productie
Nina Wabbes – Productie
Dagmar Teurelincx – Communicatie