Nieuws

Ivan Put - Bea Borgers

Toekomstplannen Myriam Van Imschoot & Begüm Erciyas

23.03.2023 – Vanaf dit jaar zetten zowel Begüm Erciyas als Myriam Van Imschoot hun artistieke carrière voort binnen hun eigen non-profits.

Begüm Erciyas maakt deel uit van Outline, een onafhankelijke artist-run organisatie die het transdisciplinaire werk produceert van David Weber-Krebs, Ula Sickle en Begüm zelf. Alle informatie over Begüms activiteiten is nog steeds te vinden op haar website.

Myriam Van Imschoot startte een nieuwe artist-run structuur, newpolyphonies vzw, om haar eigen kunst te produceren en die van de YouYou Group, een Brussels vocaal ensemble waar Myriam deel van uitmaakt. Voor Nocturnes for a Society, de eerste creatie van deze nieuwe structuur in samenwerking met Lucas Van Haesbroeck, zet Myriam haar interesse in de kracht van het gezamenlijk klinken voort: het publiek maakt zijn eigen soundtrack waarop het in slaap valt. Een duratieve compositie voor zowel de wakende als de sluimerende geest. De première is tijdens Kunstenfestivaldesarts in K1 in copresentatie met Kanal-Centre Pompidou (23, 25, 27 en 28 mei). Het proces wordt regelmatig opengebroken tijdens SESSIONS, een format om te oefenen met participatieve partituren. Wie meer info wil, kan contact opnemen met newpolyphonies@gmail.com.