Nieuws

Drawing by Wouter De Raeve

I Build My Language With Rocks – JULI 2023

27.07.2023 – I Build My Language With Rocks van Paula Almiron en Wouter De Raeve is een kritische lezing van de top-down bewegingen (grootschalige stedelijke plannen), en een focus op de lokale bewegingen in de buurt. In het kader van dit project openden Paula en Wouter een ruimte genaamd ‘M33’ op de begane grond van het Harmoniegebouw in het Noorderkwartier. Benieuwd wat ze in juli deden?

JULI 2023

In de jaren ’70 waren er vier WTC-torens gepland in de Noordwijk van Brussel. Drie ervan werden gebouwd, maar de grond van de vierde bleef braak liggen. Vandaag plant vastgoedbedrijf Befimmo de bouw van de 4e toren; 50.000 vierkante meter kantoren en, met 111 meter, binnenkort het 11e hoogste gebouw van België.

Paula en Wouter werken namens M33 samen met radical_house en The Green Corridor aan de creatie van ‘Bonding Houses’, een kleinschalig Brussels netwerk van werk- en leefruimtes.

In M33 baanden mieren zich een weg door een gaatje in de gevel. Een klein stukje tape werd gebruikt om het gat te bedekken. Het lijkt te werken, de mieren zijn verdwenen.

En enkele weken geleden brachten Paula en Wouter een week door in PAF (Frankrijk) om te werken aan de creatie van het aankomende programma Swamp Sacrifices, dat in 2024 op verschillende locaties in Brussel zal plaatsvinden. Swamp Sacrifices zal een poging zijn om manieren te oefenen om dichter bij het moeras te komen als een offerplaats, als een ruimte van non-productiviteit en als een zone waar de affectieve kwaliteit van het sacrale naar voren kan komen.