Nieuws

Cialo Umysl

Nieuwe samenwerking met Sarah Vanhee

22.03.2023 – Mogelijks zag je ze al een tijdje rondzweven op onze website, maar we zijn nog steeds zeer verheugd om officieel aan te kondigen dat Hiros recent een nieuwe samenwerking heeft opgestart met Sarah Vanhee (°1980, Oostende).

Vanhee is een internationaal gerenommeerd artieste, performer en auteur, wier werk de afgelopen vijftien jaar te zien was in grote podiumkunstcontexten, maar ook in de beeldende kunst, film en literatuur. Vanhee staat bekend om haar transdisciplinaire en sectoroverschrijdende werk en om het bedenken van steeds nieuwe, originele kunstvormen, meestal op een dilettantische manier. Haar kunst wordt gedreven door radicale verbeelding, die leidt tot het creëren van radicaal nieuwe ficties, of het realiseren van radicale ingrepen in de werkelijkheid. Daarnaast is kunst voor haar een instrument om onderbelichte verhalen en niet-dominante stemmen op de voorgrond te brengen.

Hiros neemt niet enkel de productie van drie van Vanhee’s bestaande projecten over – lecture performances We are before (2020) en collected screams (2019), alsook haar film The Making of Justice (2017)–; we zullen ook steun verlenen aan een nieuwe creatie waar Vanhee momenteel aan werkt, genaamd The Scrivener. Daarover binnenkort meer!

Als je graag meer wil lezen over Sarah Vanhee’s biografie en werk, kan je dat hier doen.